NIEUWS 

Spijkerbroekenkist - Pieter Dekker UitvaartSpijkerbroekenkist

ZUID-SCHARWOUDE - Het is een van de blikvangers tijdens de vierde uitvaartbeurs Leven & Sterven die aankomende zondag in Museum BroekerVeiling in Langedijk wordt gehouden: de spijkerbroekenkist!

De spijkerbroekenkist is gemaakt bij Uitvaartverzorging Pieter Dekker, het bedrijf van de broers Pieter en Carl Dekker. Het gaat om een kist die van onder tot boven bekleed is met spijkergoed. ,,Het gaat erom dat de kist wordt bekleed met kledingstukken van de overledene, vooral met de voor- en achterkanten van broeken, want daar kun je het meeste mee’’, zegt Pieter Dekker. ,,De nabestaanden kunnen persoonlijke spullen in de zakken stoppen. Je kunt denken aan briefjes met een persoonlijke boodschap, de favoriete pen of een iPod.’’ ,,Het gros van de mensen kiest voor een standaardkist'', weet Pieter Dekker. ,,Ook al omdat ze niet weten wat er mogelijk is. Maar wij willen tijdens de beurs laten zien dat het ook anders kan. Hiermee personaliseer je de uitvaart.’’ De uitvaartbeurs Leven & Sterven wordt zondag 23 februari gehouden van 10 tot 16.30 uur. De entree is gratis.
Bron: Noorhollandsdagblad 18-2-2014

 

______________________________________________________________________

 

Evelien de Jager - Uitvaartverzprging Pieter DekkerNoord-Hollanders verstrooien hun as het liefst illegaal 

SINT MAARTENSZEE, 6 november 2013

Noord-Hollanders verstrooien as van een overleden dierbare nauwelijks in de Kop van Noord Holland. Althans, zo lijkt het .Volgens de officiële telling lijkt landgoed het Wildrijk in Sint Maartenszee het meest in trek. Met drie verstrooiingen in de afgelopen anderhalf jaar staat het Wildrijk met stip op een.

Maar schijn bedriegt, zo zegt Evelien de Jager van uitvaartverzorging Pieter Dekker. "Je moet toestemming vragen aan de eigenaar van het land waarop je gaat verstrooien en dat doen waarschijnlijk veel mensen niet." Verder lijken er geen redenen te zijn om je as niet te laten verstrooien in de Noordkop. "We hebben hier alles, strand, zee, duinen en weidse vergezichten."

 Bekijk hier de video

Bron: RTV N-H

______________________________________________________________________

 

Nieuwe uitvaartkist

Oktober 2011

Nieuw in onze collectie uitvaartkisten is de flightcase, een eigentijdse moderne kist. Een Flightcase wordt veelal voor theater, muziek, kunst of verhuurproducten gebruikt in de meest uiteenlopende sectoren.

Een laatste wens van één van de gebruikers van deze producten was een flightcase als uitvaartkist. Uiteraard kon de producent hiervan geen “nee” zeggen tegen dit verzoek. In overleg met Uitvaartonderneming Pieter Dekker is deze uitvaartkist tot stand gekomen en de reacties zijn positief. Diverse klanten hebben inmiddels aangegeven, dat, mocht het zover komen, zij ook een Flightcase willen. Daarom is de kist in de eigentijdse collectie van Uitvaartonderneming Pieter Dekker opgenomen. Uit respect en op verzoek van de nabestaanden is er besloten de kist type “A3” te noemen vanwege de overledene “Adri”

________________________________________________________________________

 

Eigendom grafsteen blijft bij oorspronkelijke eigenaar
februari 2011

Wie als nabestaande een grafsteen laat plaatsen, blijft eigenaar van die grafsteen. De grafsteen wordt pas eigendom van de houder van de begraafplaats op het moment dat het graf geruimd mag worden. Dit meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op 31 januari 2011. Tot die tijd is de zogenaamde “natrekking” opgeschort. Gevolg is dat degene die de steen heeft laten plaatsen, voor het verstrijken van het grafrecht de steen mag laten weghalen en eventueel voor hergebruik verhandelen.

Dit was al geregeld voor alle grafstenen die vanaf 1 januari 2010 zijn geplaatst, maar door een wijziging van de Wet op de lijkbezorging, waartoe minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft besloten, geldt dit vanaf 1 maart 2011 voor alle grafstenen, dus ook de voor 1 januari 2010 geplaatste stenen. De reden voor deze wetswijziging is dat het opschorten van het eigendom in de wet ten onrechte alleen voor nieuwe graven was geregeld. Donner heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Landelijk Overleg Begraafplaatsen gevraagd bekendheid te willen geven aan deze wetswijziging.
Bron: uitvaartinnederland.nl

______________________________________________________________

 

Samenwerking budget uitvaart Alkmaar.
januari 2009

Met de invoering van de euro zijn vrijwel alle kosten flink gestegen. Dat geldt ook voor een uitvaart. Wij maken in de praktijk dan ook mee dat voor veel mensen de kosten van een uitvaart steeds moeilijker op te brengen zijn. Sinds 1-1-2009 werken wij daarom samen met budget uitvaart Alkmaar. Budget uitvaart Alkmaar heeft in samenwerking met Uitvaartverzorging Pieter Dekker budget uitvaarten ontwikkeld zodat u voordeliger uit bent en om een kwaliteit uitvaart te garanderen Voor meer informatie www.budgetuitvaartalkmaar.nl

 

Uitvaartverzorging Pieter Dekker - Dag en nacht bereikbaar - Telefoon: 0251 - 312 230
cheap louis vuitton sunglasses christian louboutin outlet fake ray ban clubmaster escarpin louboutin noir replica louboutin bridal shoes cheap christian louboutin platforms replica louboutin wedges cheap christian louboutin derbies fake ray bans highstreet sunglasses cheap louis vuitton shoes cheap louis vuitton wallets replica christian louboutin flats michael kors clutches sale louis vuitton official website cheap louis vuitton belts fake ray bans highstreet sunglasses replica christian louboutin boots louis vuitton purses sale replica louboutin pumps michael kors wallets sale cheap ray bans aviator ghd mk5 replica louboutin loafers fake ray ban clubmaster cheap louis vuitton handbags fake oakley holbrook cheap michael kors satchels cheap michael kors shoulder bags louis vuitton backpack cheap cheap louboutin sandals
michael kors shoulder bags salelouboutin replicanike shox r5 pas cherlouis vuitton handbags cheapcheap nhl jerseyssports jerseys chinareplica louboutin pumpscheap louis vuitton sunglassesreplica louboutin wedding shoeslouis vuitton outlet